Особливості телевізорів LG

Особливості телевізорів LG

Компанія LG є лідером із виробництва як недорогих, так і преміальних телевізорів. У 2021 році у продажу з'явилися навіть бюджетні OLED-телевізори з роздільною здатністю в 4К, хоча раніше придбати їх можна було лише за високою ціною. Вся техніка LG славиться своєю відмінною якістю при збірці, надійністю, відмінним функціоналом. Розберемо особливості телевізорів LG докладніше.

Вид дисплея

Купити телевізор LG можна як в офіційному магазині, так і у дистриб'юторів, які продають техніку по всій території України. ТБ LG мають різні види дисплеїв. Вид екрану визначається за літерою, що пишеться відразу після вказівки розміру екрана (перші 2 цифри).

  • U - рідкокристалічна матриця з LED-підсвічуванням, яка має дозвіл Ultra HD.

  • L — LCD-екрани з рідкокристалічною матрицею, LED-підсвічуванням та HD-роздільною здатністю.

  • E – до 2021 року так позначалися OLED екрани;

  • S - з 2021 року це означає Super UHD з підсвічуванням Nano Cell.

Вийшли з виробництва моделі P (плазмова панель), С - з LCD-матрицею та підсвічуванням від люмінесцентної лампи.

Нове маркування

У 2021 році вийшло нове маркування на телевізори LG. Сьогодні в класифікації вказується найменування матриці, розмір екрану та серія. У продажу є такі лінійки:

  • А1 - недорогі моделі, що випускаються з діагоналлю до 77 дюймів та частотою оновлення кадрів у 50-60 Гц;

  • В1 - бюджетні моделі, що мають більш високу частоту оновлення кадрів (до 120 Гц), що підтримують технологію синхронізації з ігровими комп'ютерами;

  • С1 - телевізори середнього класу на технології OLED Evo, які відрізняються високою яскравістю;

  • G1 - преміальні телевізори з відмінною акустикою та високою частотою оновлення кадрів;

  • Z1 - 8К-моделі з найкращою матрицею бренду.

Види телевізорів LG

Компанія LG випускає телевізори таких видів:

  • LED - це РК-телевізори, в яких матриця підсвічується за допомогою світлодіодів. Це невеликі за вагою та товщиною пристрої, що відрізняються низьким енергоспоживанням, гарною контрастністю.

  • OLED – телевізори з матрицею на основі органічних світлодіодів. Під час роботи зображення не спотворюється незалежно від кутів огляду та яскравості освітлення. Це техніка з відмінною якістю зображення, широкою палітрою кольорів. Компанія LG – це перша компанія, яка почала випускати OLED-панелі.

  • QLED – відрізняється металевим нанофільтром, який розташовується між екраном та підсвічуванням, що підвищує об'ємність кольору та якість зображення.

  • NanoCell це телевізори з матрицею IPS зі світлопоглинаючим матеріалом, який блокує хвилі кольорової фільтрації. Є кілька моделей LG серії NANO77 та 50-дюймові моделі, які побудовані на VA-матрицях. Всі телевізори зберігають точність передачі кольору при розгорнутих кутах огляду.

Як вибрати хороший телевізор

Перед покупкою головне визначитися із видом необхідного дисплея. Наприклад, OLED-технологія відповідає за світіння світлодіодів кожного пікселя на екрані. У таких телевізорів велика контрастність картинки, на відміну від LED-моделей.

Також важливими факторами є діагональ дисплея та частота оновлення кадрів. Якщо у вас невеликий телевізор, що має частоту 50 Гц, швидкі сцени можуть бути злегка розмитими. Для чіткішої картинки краще купувати моделі з частотою 100 Гц. Є звичайно моделі з більшою частотою 200 Гц, але її перевагу перед іншими моделями помітить не кожен. Більше того, що більше частота, то вище вартість телевізора.

При покупці звертайте увагу на якість динаміків, адже саме вони відповідають за гарний звук. Більшість моделей телевізорів LG має 2 вбудовані динаміки, проте є моделі з 4 і навіть 6 динаміками, які забезпечують чудове звучання.

Для невеликого приміщення підійдуть динаміки, потужністю 5 Вт, але для більшого занурення краще вибирати техніку з динаміками 10 Вт. Якщо вам потрібен об'ємний звук, досягти його за допомогою вбудованих динаміків неможливо. Для цього ідеально підійде зовнішня аудіосистема LG.

Також зверніть увагу, де розташовані роз'єми для підключення додаткових пристроїв. В LG стандартні роз'єми USB і HDMI розташовані на задній панелі. Збоку є виходи для деяких зовнішніх пристроїв та ігрових приставок. Більш дорогі телевізори оснащені портами для підключення смарт-карти та інтернету.

Перевірте, чи є у телевізора фіксована підставка або ніжки. Деякі моделі можна вішати на стіну за допомогою кронштейнів. Також передбачте можливість стрибків напруги. Є телевізори преміум-класу, у комплекті яких йде блок живлення.

Багато хто звертає увагу на наявність додаткових опцій, таких як Smart TV, Bluetooth, Wi-Fi. Ці функції потрібні для зручного користування мультимедійним пристроєм.

0 коментарі:

Дописати коментар